Norsk – Den norske naturen

Lastet opp i kategorien Norsk den 17.02.2012

Det vi kan si om norske naturen det er natur med skog, høye, fjell og dype fjordarmer. Fordi den norske naturen med høye fjell og topper med snø er viktig i Norge. Hvordan du kan definere orde nordmann, det er en person som ser veldig norsk ut, en person som spise brunost, fiske, stå på ski, og

Aslak historien

  1. Det er forskjellig på de rike og på det fattig. Moren til Aslak var alene mor, og det ville vi ha sagt i dag.
  2. Hun er fattig og kvinne og enslig hun ble utsatt på den tida fordi de rike menn trodde de kunne voldta hun når de ville og de rike bestemte jo mye på den tiden da. Hun ble prostituert av han gårds mannen.
  3. Det han skriver om det gjelder også i dag om den morderen tema. Omsorgs svikt. Han var alkoholisme.

Romantikken og Bjørnstjerne Bjørnson

Bjørnstjerne Bjørnson han er en av de viktig forfatter som har skrevet mange dikter om det romantikken tiden om menneskets likhet og, om det frihet og fremskritt, nasjonalfortellinger ble fortalt på den måten den ble sagt på, men man måte bruke språket veldig godt sånn at andre kunne lese det.

I det norske nasjonalromatikke så kan vi sier at vi hadde veldig viktig fofatter som jobbe mye gjonnom det norske språket. Asbjørnsen og Moe samlet inn folkediktning og de er viktig i det noeske språket. Bjørnstjen Bjørnson han skrev om Bonden. Han og Hansen skrev en dikt som heter Luren.